Binalarda ısı yalıtımını sağlamak için çeşitli yöntemler kullanılır. Mantolama işlemi de bunun için gereklidir. Binanın hem içinden hem de dışında yapılabilir. Isı yalıtımında en çok ilgi gören ve başarıya ulaşan uygulamadır. Dış cephe Mantolama markaları bu bakımdan önem taşımaktadır. Mantolama sırasında dış cepheye ısı yalıtım malzemeleri uygulanır. Böylece mevsim ne olursa olsun enerji kaybı önlenir veya fazla ısı enerjisinin girmesi önlenmiş olur. Yaz ve kış mevsimine göre ayrı faydaları olduğu söylenebilir.
Dış Cephe Mantolama Markaları ve Özellikleri
Dış cephe Mantolama markaları seçilirken yalıtım işleminin kalitesi dikkate alınmalıdır. Enerjiyi koruyan ve gereksiz enerjiyi almayan bir yalıtım için doğru marka seçimi ön plana çıkmaktadır. Bu işleme mantolama denmesinin nedeni binanın dış yüzeyine manto gibi sarılması veya giydirilmesidir. Böylece binanın hava sıcaklık değerlerinin ani değişimi ile çatlamasının ve dökülmesinin önüne geçilir. Isı köprülerinin oluşumunu engellemektedir. Ayrıca ısı yalıtımı yaparken su yalıtımı da yaptığı unutulmamalıdır. Binanın dış yüzeyinin dış etkenlere karşı korunaklı kalmasını sağlaması bakımından önemlidir. Genel olarak yüzde 50 oranında bir ısı yalıtımı söz konusudur. Mantolama sadece binayı korumakla kalmaz aynı zamanda daha az yakıt kullanıldığı için çevreyi de koruyan bir işlemdir. Kişinin bütçesine ciddi katkı sağlar. Yakıt tüketimini yarıya indirdiği için ekonomik olarak da tercih edilmektedir.
Dış Cephe Mantolama Markaları İletişim
Dış cephe mantolama markaları seçiminde bina koruyuculuğu ve sağlamlık dikkate alınmalıdır. En çok tercih edilen kaliteli ürünler kullanıldığında yakıt tasarrufunda önemli katkılar sağlayabilir. Ayrıca dış yüzeyi kaplayarak binanın ve direklerin çürümesini önler. Hem binanın daha uzun ömürlü olmasını sağlar hem de daha az yakıtla daha çok ısınmanın yolu mantolama işleminden geçmektedir. Sizler de tüm bu işlemler için kaliteli malzeme kullanmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Bir önceki yazımız olan Dış Cephe Mantolama Malzemeleri Nelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.