Sandviç Panel Ölçüleri

Sandviç Panel Ölçüleri

Sandviç Panel Ölçüleri Hakkında Genel Bilgiler

Sandviç panel ölçüleri, projenin ihtiyaçlarına göre üretilmekle birlikte, her iki yüzü boyalı olan galvaniz sac ya da boyalı-doğal gofrajlı alüminyum levhaların arasına değişik kalınlıklarda poliüretan enjekte edilen bir sanayi ürünüdür. Sandviç paneller, özellikle endüstriyel yapılar için çatı ve cephe kaplaması olarak kullanılan malzemelerin başında yer almaktadır. Levha arasına yalıtım sağlaması amacıyla kullanılacak dolgu malzemeleri taş yünü ve polystren gibi malzemelerdir. Bu amaçla üst seviyede su, ısı ve ses yalıtımı elde edilmiş olunur. Aynı zamanda iklim değişiklikleri ile de uyumlu olan sandviç paneller nem yoğunlaşma aderansını da yükseltmektedir. İhtiyaca göre üretilen bu panelle her zaman için kullanım kolaylığı yaratmaktadır.

Sandviç Panel Ölçüleri

Projeye Özel Olarak Üretilen Sandviç Panel Ölçüleri

Projelerin detayları çıkarıldıktan sonra planlara bakıp üretilen, sandviç panel ölçüleri ile kısa sürede montaj yapılması sağlanmakla birlikte hata payı sıfıra inmektedir. Bu sayede ölçü uyum problemleri yaşama devirleri tarihe karışarak zamandan tasarruf sağlanmaktadır. Kolay montajı sayesinde de zamandan sağlanan tasarruflarla birlikte kısa sürede sektörde kullanılan ve aranan gözde malzemelerin başında yer almaktadır. Böylece fire verilmeden çatı ve cepheler kaplanmakla birlikte artık malzeme israfının da önüne geçilmiştir.

Sandviç Panel Ölçüleri Ve Özellikleri

Sandviç panel ölçüleri, proje detayına göre üretilmekle birlikte dikkat esilmesi gereken bir diğer nokta da üretilen panellerin hadveleridir. Dünya da standart olmuş 3-4-5 hadvelerden oluşan formları projenin niteliğine göre aynı zamanda panellerin metal kalınlıkları da projenin detaylarına göre özel olarak proje başına istenilen adet kadar üretilebilmektedir. Sandviç panellerin alt ve üst katmanlarında bulunan boyalarda yine dünya standartlarına göre farklılık gösterebilmektedir. En çok kullanılan ve en ekonomik boya çeşidi olan boya; polyester boyadır. Polyester boyanın dışında PVDF, plastisöl, poliüretan olarak adlandırılan boya çeşitleri de panellerin alt ve üst kısımlarını boyamada kullanılmaktadır. Boyama işlemini gerçekleştirmeden önce proje detaylarına dikkat edilmeli ve binanın coğrafik konumu değerlendirilerek korozyon riski yüksek olan yerlerde plastisöl boya ya da PVDF boya kullanılması, kullanılacak panellerin uzun ömürlü olmasını sağlamak adına önemlidir.

Bir önceki yazımız olan Çatı Panel İstanbul başlıklı makalemizde çatı panel küçükdeveci fiyatları, istanbul sandviç panel ve poluretan çatı sandviç panel hakkında bilgiler verilmektedir.


Boyalı Profil Cephe Panel Taşyünü Fiyatları Betopan Trapez Saç Fiyatlari Alçıpan Fiyatlari